Link-uri sponsorizate

O casa sigura pentru copii


1415 vizualizari
O casa sigura pentru copii 2017
Link-uri sponsorizate
Majoritatea accidentelor se produc in acasa, nu in traficul rutier. Acest lucru este valabil si pentru accidentele copiilor. Casa poate devenii o zona primejdioasa in special pentru copiii mici. De cand bebelusul se poate deplasa prin forta proprie si incepe sa descopere lumea, incepe o etapa periculoasa: copilul pune mana pe orice, baga totul in gura si incearca sa ajunga sau sa se urce peste tot. Acesta este motivul pentru care trebuie sa luati toate masurile necesare pentru a reduce riscul unor accidente, de multe ori foarte grave, in propria locuinta.

Siguranta bebelusului sau copilului mic depinde in primul rand de masurile pe care le luati dumneavoastra pentru a exclude inca de la inceput anumite accidente. Supravegherea copilului trebuie asigurata non-stop, mai ales in cazul bebelusilor.

Domeniul casei va ramane mereu un pericol, deoarece nimeni nu poate prevedea toate intamplarile ce pot conduce cla un accident. Din aceasta cauza ar fi indicat sa va informati asupra masurilor de prim-ajutor sau sa urmati personal un curs de prim-ajutor.

Scarile trebuie asigurate.
Chiar daca are numai cateva trepte. ea reprezinta un pericol. Chiar si trei trepte pot fi deja suficiente pentru ca copilul sa cada, adesea cu capul inainte, lovindu-se foarte grav. Ar trebui indepartate toate mobilele mici, pe care copilul s-ar putea catara, ca apoi sa cada peste balustrada.
Asigurati scarile cu grilaje protectoare, care nu pot fi deschise de copil si aveti grija ca in timp ce se joaca sa nu poata cadea pe treptele din fata usei, de la terasa sau pivnita.

Substantele periculoase se tin incuiate.
In special medicamentele, tigarile, bauturile alcoolice si detergentii reprezinta un potential pericol pentru copiii mici. Ele pot conduce la otraviri sau la arsuri chimice grave, deoarece bebelusii si copiii mici au tendinta de a baga in gura si de a inghiti tot ceea ce descopera.
Detergentii nu au ce cauta intr un corp inferior de mobilier, medicamentele ar fi indicat sa le tineti intr-un dulap incuiat. Tutunul si alcoolul tare poate dauna grav unui bebelus, existand riscul unei morti iminente in cazul unui consum ridicat. Chiar si nucile sau arahidele pot deveni periculoase, pentru copiii mai mici de 3 ani. Daca copilul le inghite ar putea intra in insuficienta respiratorie acuta.

Caderile de la mare inaltime.
Indata ce pot sta in picioare, copiii mici au o tendinta de a se urca cat mai sus. Desi caderile de pe un scaun sau de pe masa pe care s-a catarat cu greu raman adesea fara urmari, totusi preventia ar fi mai buna. In cazul unei caderi pe spate ar putea suferii leziuni grave ale capului, deoarece copiii mici nu au reactia si nici puterea de a-si tine capul in fata in timpul caderii. Aceste accidente pot avea loc si in gradina sau la locul de joaca din parc, spre exemplu pe schelele de catarat pe tobogane. Desi necesita multa rabdare, in aer liber, stati permanent langa copil.

Atentie la baie. Poate deveni cea mai periculoasa incapere pentru copil
Pentru adulti e greu de inteles ca un copil mic se poate ineca usor intr-o cada de baie umpluta pana la o inaltime de 15-20 cm cu apa. Insa acest lucru este posibil, deoarece un copil nu sta in cada doar in pozitie dreapta, ci incearca toate pozitiile posibile si chiar se intinde in apa. Incercarile sale de a se ridica pot esua, daca el aluneca pe suprafata neteda, ajungand astfel intr-o pozitie pe burta periculoasa.
La dus aveti grija ca apa sa se simta pe mana doar colduta, nu calda. Piele mainii dumneavoastra este mai obisnuinta cu apa fierbinte decat pielea capului copilului.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu