Link-uri sponsorizate

Mucenici moldovenesti




2232 vizualizari
Mucenici moldovenesti 2017
Link-uri sponsorizate
Ingrediente:

- 1 kg faina
- 2 lingurite drojdie
- 250 g zahar
- 200 ml lapte caldut
- 150 g unt
- 5 linguri ulei
- 60 ml rom
- 5 oua
- vanilie
- coaja de lamaie
- nuca rasa

Mod de preparare:

Puneti faina intr-un vas in care adaugati rezultatul obtinut din amestecarea a 100 ml lapte cu 50 g de drojdie, 3 lingurite zahar si faina.
Adaugati apoi restul de lapte incalzit cu 250 g zahar si galbenusurile frecate cu sare si unt incalzit.
Framantati bine si apoi adaugati albusurile batute spuma si framantati in continuare jumatate de ora.
La final, adaugati cinci linguri de ulei si lasat aluatul la dospit aproximativ doua ore.
Modelati aluatul in forma de snururi grosute rasuciti-le si apoi impletiti-le in forma de 8.
Puneti mucenicii in tava unsa cu ulei si ungeti-i pe deasupra cu ou.
Dupa ce acestia sunt bine rumeniti, scoateti-i din cuptor, ungeti-i cu miere si presarati nuca.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu