Link-uri sponsorizate

Modificarile hormonale la mamici


2150 vizualizari
Modificarile hormonale la mamici 2017
Link-uri sponsorizate
Din momentul in care o femeie ramane insarcinata apar anumite modificari ale corpului, schimbari emotionale atat pentru mamica cat si pentru partener, precum si o crestere si dezvoltare a fatului.

Aceste schimbari fizice se datoreaza in mare parte modificarilor de secretie hormonala. Sursa principala a acestor hormoni este placenta, organ format (impreuna cu bebelusul nenascut) in uter din ovulul fecundat.

Gonadotropina corionica umana, secretata de placenta in curs de dezvoltare, asigura o sinteza suficienta de estrogeni si progesteron din ovare pana cand placenta se va maturiza si va prelua producerea acestor hormoni in aproximativ 3-4 luni.

Estrogenii stimuleaza proliferarea tesuturilor reproducatoare, prin cresterea in dimensiuni a musculaturii uterine, prin stimularea proliferarii mucoasei uterine si a vaselor de sange care o deservesc, prin cresterea productiei de mucus vaginal si prin stimularea sistemului de canale si a retelei sanguine de la nivelul sanilor.

Progesteronul inhiba contractiile musculaturii netede. Acesta relaxeaza uterul, impiedicand contractarea excesiva. Mai are si un efecte relaxant asupra peretilor vaselor sanguine.De asemenea progesteronul stimuleaza secretia hormonului ovarian relaxina, care relaxeaza si inmoaie ligamentele, cartilajele si colul uterin.Toti acesti hormoni influenteaza cresterea, metabolismul, echilibrul mineral si debutul travaliului.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu