Link-uri sponsorizate

Mierea de albine si proprietatile ei




3082 vizualizari
Mierea de albine si proprietatile ei 2017
Link-uri sponsorizate

Mierea este un produs apicol obţinut prin transformarea şi prelucrarea nectarului sau manei de către albine  şi depozitat în celulele fagurilor pentru a constitui hrana populaţiei din stup.
Nectarul, în sine, este compus în principal din zaharoza si apa. Albinele adauga enzime care creeaza compusi chimici suplimentari, transformand zaharoza în fructoza si glucoza, apoi evaporand apa, astfel încât produsul rezultat este foarte rezistent in timp
Mierea de albine este o substanta dulce si parfumata care confera energie organismului si este indicata consumare unei lingurite de miere inainte de micul dejun.
Mierea de albine a fost prima substanţă dulce utilizata de om. Aceasta era folosita de preoti in cadrul unor ritualuri, ca medicament, dar si la prepararea unor bauturi alcoolice pentru care era folosit polen si levuri din faguri.

Mierea, un antibacterian puternic

Mierea are un efect drastic asupra germenilor, in primul rand datorita capacitatii sale de absorbtie a umezelii. Puterea ei de a face acest lucru e fenomenala. Cand germenii intra in contact cu mierea, toata umiditatea lor este absorbita – se usuca si mor. A omorat cele mai daunatoare bacterii imaginabile, cu o putere ca a penicilinei!
Cand au fost introdusi diversi germeni de boala intr-un mediu de miere pura, rezultatele au fost uluitoare. Germenii tifoizi au fost distrusi in nu mai mult de douazeci si patru de ore. Germenii care cauzeaza bronhopneumonia, peritonita, pleurita, puroiul si dizenteria dispar in cateva ore sau cel mult cateva zile.
Inca din Antichitate, s-a stiut ca mierea e capabila sa impiedice descompunerea bacteriala. Un borcan de miere plasat intr-un mormant egiptean in urma cu circa trei mii trei sute de ani s-a conservat atat de bine incat, dupa atatea secole, cand a fost dezgropat, mierea nu se solidificase decat partial – era inca semilichida si la fel de aromata, delicioasa si normala ca la punerea in mormant.
Asadar, germenii producatori de boli nu pot trai fara apa, iar mierea le-o sustrage, facandu-i sa se usuce si sa moara. Acest lucru preintampina infectiile si grabeste vindecarea.

Purifianta

Mierea este utila de asemenea pentru curatarea pielii grase. Mierea este purifianta deoarece contine o enzima naturala capabila sa sintetizeze apa oxigenata, o substanta antibacteriana. Cu o singura conditie: mierea sa nu fie incalzita la peste 35oC, temperatura naturala a stupului. O miere „cruda”, extrasa prin centrifugare la rece, cum este mierea bio, este nealterata, pastrandu-si pretioasele enzime purifiante.
Albinele secreta chiar si agenti de conservare naturali care, utilizati sub forma concentrata (30% minimum) si in anumite conditii (absenta apei si aerului, miere recoltata la maturitate), servesc drept conservanti in produsele cosmetice.

Mierea, excelent stimulent cardiac

Mierea e un excelent stimulent cardiac – mai bun decat coniacul sau whisky-ul, care activeaza inima temporar, dupa care le trece efectul. Mierea are un efect de lunga durata, datorita zaharului sau cu absorbtie lenta, levuloza. Multi doctori au folosit miere in cazurile de inima. In slabiciunile inimii, mierea are un efect marcant de revigorare a actiunii cardiace pana la mentinerea pacientilor in viata.

Dormiti greu seara? Luati miere de albine!

Daca va e greu sa adormiti seara – sau va treziti usor noaptea si nu mai puteti adormi la loc – adaugati trei lingurite de otet din cidru de mere la o ceasca de miere. Luati doua lingurite din mixtura chiar inainte de culcare. Va va ajuta sa adormiti in cel mult o jumatate de ora dupa ce v-ati varat in pat. Spre deosebire de medicamentele comerciale, acest remediu alimentar este inofensiv si poate fi luat un termen nedefinit.

Tipuri de miere

Mierea de tei
are o aroma foarte placuta si puternica, fiind recunoscuta drept calmant psihic, somnifer, anafrodiziac.
Mierea de floarea-soarelui este cumva la polul opus fata de cea de tei. Are proprietati tonice psihice si tonice generale, este afrodiziaca si stimuleaza imunitatea.
Mierea de salcam se pastreaza lichida in mod natural, fiind foarte bogata in fructoza. Are, ca si cea de tei, proprietati calmante psihice. Mai este recomandata drept calmant gastric, stimulent pentru activitatea cardiaca.
Mierea de brad si de alte conifere este foarte rara, randamentul de culegere al albinelor fiind mic. Are proprietati exceptionale asupra plamanilor si sistemului respirator, beneficiind de proprietati antiinfectioase, expectorante, antitusive si, atunci cand este consumata cu tot cu fagure, bronhodilatatoare.
Mierea de zmeura face parte dintre asa-numitele soiuri de padure. Are o culoare albicioasa, specifica, dupa care poate fi recunoscuta. Regleaza activitatea ovarelor, este reintineritoare, previne aparitia unor afectiuni ca osteoporoza, sclerodermia.
Mierea de menta este culeasa de albine din culturile de menta intinse pe zeci de hectare. Se foloseste ca antitusiv, bronhodilatator, calmant gastric, analgezic, antispastic. Usureaza digestia si combate balonarea.
Mierea de mac are un efect somnifer, antispastic si anafrodiziac puternic. Are adesea o nuanta mai inchisa, din cauza ca are in compozitie si mici granule de polen de mac, care este negru la culoare.
Mierea poliflora are proprietati foarte diferite, in functie de regiunea din care este recoltata. De exemplu, mierea de la campie are o actiune antiseptica si sedativa mai puternica, spre deosebire de mierea poliflora din regiunile muntoase inalte, la care efectul antiinfectios se adreseaza in special aparatului respirator, iar efectul sedativ este inlocuit cu unul tonic nervos. In general, mierea poliflora este considerata cel mai complex tip de miere ca actiune terapeutica, ea ingloband nectarul de la cateva zeci, daca nu sute, de specii de plante medicinale si imprumutand ceva din proprietatile terapeutice ale fiecareia dintre ele.

 


Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu