Link-uri sponsorizate

Miastenia Gravis


1846 vizualizari
Miastenia Gravis 2017
Link-uri sponsorizate
Miastenia gravis, slabiciune musculara severa, este o boala cronica neuromusculara  ce se caracterizeaza prin oboseala severa la repetarea unei anumite miscari si slabiciunea muschilor voluntari ai corpului.
Persoanele care sufera de miastenia gravis dezvolta slabiciunea si caderea pleoapelor (ptoza palpebrala), slabiciunea musculaturii globului ocular, ceea ce are ca rezultat aparitia vederii duble (diplopia) si oboseala musculara excesiva dupa activitati fizice.
Miastenia Gravis este  intalnita mai frecvent la femeile cu varsta cuprinsa intre 15 si 30 ani, barbatii sunt atinsi mai frecvent dupa varsta de 50 de ani.Boala poate debuta la orice varsta dar cel mai des este intalnita la adulti.

Simptome:
Principalul simptom al bolii este reprezentat de slabiciunea musculara.
Un alt simptom poate fi dificultatea persoanei in a mesteca,  a vorbi sau inghiti, saliva in exces , zambetul deformat
Slabiciunea musculara de la nivelul mainilor si picioarelor produc pacientului dificultati la urcatul scarilor, la spalat si la pieptanatul parului.

Tratament:
Exista mai multe modalitati de a trata miastenia gravis.Alegerea se face in functie de severitatea simptomelor, varsta, sex si nivelul de activitate fizica. Medicamentele pot contribui la controlul simptomelor miasteniei gravis.
Se recomanda consumarea unei diete sanatoase si o odihna adecvata.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu