Link-uri sponsorizate

Meningita la copii


1748 vizualizari
Meningita la copii 2017
Link-uri sponsorizate

Meningita este o infectie a membranelor (meningelor) care invelesc creierul si maduva spinarii si uneori a lichidului cefalorahidian (LCR) care inconjoara creierul si maduva spinarii.
Meningita consta in tumefierea (inflamarea) foitelor meningeale ale creierului si in unele cazuri ai ale maduvei spinarii, aparand meningita spinala. Atunci cand meningele sunt inflamate la celulele creierului ajunge mai putin sange si rin urmare mai putin oxigen. Este o boala foarte serioasa si trebuie tratata prompt. Inflamatia creierului produce simptome similare.

Care sunt simptomele?
Simptomatologia nu e intodeauna elicventa pentru boala, deoarece nu are o ordine prestabilita de aparitie si este diferita de la caz la caz, in schimb vom urmari urmatoarele semne clinice: febra, redoarea cefei, dueri de cap si fotofobie.
In cazul in care copilul tau are meningita pe langa aceste semne, va deveni neobisnuit de agitat sau din contra somnolent cu scaderea apetitului. Nu sunt excluse voma, diareea, iritatia cutanata si aparitia unor pete palide sau cianotice pe piele.

Care este cel mai bun tratament pentru meningita?
In cazul meningitei virale, nu exista tratament. Sistemul imunitar al copilului este de obicei destul de puternic pentru a neutraliza virusul si nu este necesar tratamentul. Totusi, medicul poate interna copilul pentru a monitoriza cateva zile evolutia bolii. Boala se poate trata si acasa, ca o gripa: multa odihna, lichide, medicamente pentru trtarea durerilor si mangaieri.
Cu meningita bacteriana este alta poveste! Medicul va prescrie antibiotice foarte puternice. Copilul va trebui sa stea internat pe operioada de aproximativ 2 saptamani. Daca copilul este disgnosticat in prima zi de aparitie a simptomelor boala se vindeca 85% din cazuri. De aceea este foarte important sa contactati medicul imediat ce suspectati aparitia bolii. Orice intarziere in tratarea meningitei bacteriale creste riscul de a surzi, de a ramane retard mintal sau chiar de a muri.


Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu