Link-uri sponsorizate

Medicamentele in timpul sarcinii


1725 vizualizari
Medicamentele in timpul sarcinii 2017
Link-uri sponsorizate
Perioada graviditatii invita la o atitudine speciala in fata medicamentelor. E bine sa se stie ca sarcina aduce cu sine, in mod perfect normal, modificari sensibile in functiile vitale ale femeii. Aceasta poate face ca o serie de medicamente, suportate mai inainte relativ usor, acum sa dea in mod neasteptat manifestari de intoleranta. Insa efectele cele mai de temut ale unor medicamente se pot manifesta asupra embrionului, respectiv al fatului. Este vorba de actiunea numita teratogena a unor medicamente, datorita careia este tulburat procesul normal de crestere intrauterina si se ajunge la nasterea unor copii cu malformatii sau chiar monstruozitati. Alteori defectul provocat nu este fizic, ci mintal: idiotia sau cretinismul.
Cea mai sensibila perioada a unei sarcinii cand consumul unor medicamente poate determina aparitia unor malformatii se situeaza in primele 2-3 luni, cand se formeaza embrionul. Folosirea inadecvata a unor medicamente intre a 15-a si a 25-a zi a sarcinii afecteaza sistemul nervos central, intre zilele a 20-a si a 40-a sunt favorizate malformatiile inimii, cele ale membrelor si ale aparatului de reproducere.
Esential de retinut in legatura cu uzul medicamntelor in perioada graviditatii este de a nu recurge la nici un preparat fara recomandarea expresa a medicului.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu