Link-uri sponsorizate

Mancarica pentru bebelusi




3093 vizualizari
Mancarica pentru bebelusi 2017
Link-uri sponsorizate
Mamicile in dorinta de a diversifica cat mai mult alimentatia bebelusului pot ramane in pana de idei. De aceea m-am gandit sa scriu cel putin o data pe saptamana o reteta care sa vina in ajutorul lor.

Mamicilor stiti cat de sanatoasa este branza in alimentatia bebelusilor ?
Aceasta se numara printre cele mai nutritive alimente. Exista diferite tipuri de branza si tot atat de multe tehnici de preparare. Pentru prepararea branzeturilor se pot folosi mai multe tipuri de lapte: oaie, bivolita, capra, vaca si chiar combinatii intre acestea.
Branza este un aliment pretios pentru ca este bogat in calciu important pentru sanatatea oaselor si dintilor, coagilarea sangelui,activitatea cardiaca si contractiile musculare fiind totodata bogat si in sodiu, vitaminele E si A, potasiu, fosfor, magneziu.
Pentru copii mici sunt indicate tipurile de branza cu aport redus de grasimi intrucat sunt mai usor de digerat de catre organism.


Cum preparam branzica in casa?
O prima metoda de preparare ar fi:
Se fierbe laptele, se lasa la racit, dupa care se adauga peste un litru de lapte 3 linguri de iaurt. Amestecul se acopera si se lasa 24 de ore, la o temperatura de 22-24 grade C pentru ca compozitia sa se inchege.
Dupa cele 24 de ore compozitia se amesteca la foc mic, opana se vor forma gramajoare mari de branza. Acestea se pun intr-un sac de tifon si es lasa atat la raci cat si la scurs.
O alta metoda de a prepara branzica pentru bebelusul tau folosind calciu lactic din farmacie.
Se fierbe un litru de lapte si se lasa la racit. Peste laptele racit se adauga 8 tablete de calciu lactic pisate marunt. Se amesteca usor, iar dupa ce se omogenizeaza amestecul se pune in tifon la scurs.

Aceste metode de preparare a branzicii in casa sunt atat pentru diversificare cat si pentru un aport mai mare de proteine.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu