Link-uri sponsorizate

Intoxicatia alimentara




1619 vizualizari
Intoxicatia alimentara 2017
Link-uri sponsorizate
Intoxicatiile alimentare se datoresc de cele mai multe ori consumului de alimente alterate, contaminate cu microbi. Intoxicatia alimentara apare cand un numar suficient de anumite bacterii, sau toxinele lor, sunt prezente in alimentele pe care le consumi. Acestea se numesc bacterii patogene.

Factori de risc:

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta intoxicatii alimentare, sunt:
- femeile insarcinate
- copiii mici (sugarii, prescolarii)
- varstnicii (frecvent peste 65 ani)

Care sunt simptomele toxiinfectiilor alimentare?

Simptomele intoxicatiei alimentare pot varia, in functie de tipul de bacterie care provoaca intoxicatia. Cele mai frecvente simptome sunt:
- deranjament la stomac (sau greata)
- diaree, care ar putea sa contina si sange
- febra
- frisoane
- stare generala de rau

Tratament:

Majoritatea toxiinfectiilor alimentare trec prin tratament simplu, antidiareic, antivomitiv, antitermic (pentru febra) si eventual antiinflamatoare.
Scopul principal al tratamentului este inlocuirea lichidelor si electrolitilor pierduti prin diaree sau varsaturi. Daca deshidratarea este severa si reechilibrarea hidroelectrolitica nu poate fi realizata la domiciliu, este recomandata internarea in spital cu efectuarea tratamentului parenteral.
Copii cu toxiinfectie alimentara necesita o atentie speciala, deoarece sunt predispusi la aparitia unor complicatii, mai ales a deshidratarii severe.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu