Link-uri sponsorizate

Intarcarea


2249 vizualizari
Intarcarea 2017
Link-uri sponsorizate
Intarcarea copilului este o noua etapa si faca parte din dezvoltarea copilului. Intarcarea trebuie sa fie un proces treptat, ea fiind importanta nu numai pentru bebelus ci si pentru mama, si ar trebui sa reprezinte in final o experienta placuta si nu un conflict emotional intre mama si copil.

Incurajat sa bea din biberon sau din cana, copilul va renunta complet la san pe parcursul a cateva saptamani, fara nici un semn de frustrare. Desi nu se poate spune categoric care este varsta "buna" sau "rea" pentru intarcat, medicii sunt de parere ca alaptarea nu trebuie intrerupta inainte ca bebelusul sa implineasca 6 luni. 

Renuntarea la san trebuie efectuata putin cate putin, in decursul a 2-3 saptamani, astfel incat adaptarea sa fie mai usoara si sa se evite posibilele probleme de sanatate ale copilului - varsaturi, diaree, agitatie sau lipsa poftei de mancare. 

Odata cu intarcarea, se incepe diversificarea alimentatiei bebelusului. In cazul bebelusilor alimentati natural, se recomanda ca diversificarea sa se inceapa nu mai devreme de 5-6 luni, deoarece, pana la aceasta varsta, laptele de mama satisface complet toate nevoile de hidratare si nutritie ale acestuia. 

La bebelusul alimentat cu formule de lapte, diversificarea este bine sa inceapa mai devreme. La modul general, intarcarea incepe intre 4 si 6 luni si poate dura pana in preajma varstei de 2 ani.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu