Link-uri sponsorizate

Informatii utile despre Sindromul Down Cauze si caracteristici


11703 vizualizari
Informatii utile despre Sindromul Down Cauze si caracteristici 2017
Link-uri sponsorizate
Sindromul Down este o afectiune permanenta in cadrul careia o persoana se naste cu anumite trasaturi fizice, distincte, de exemplu fata aplatizata, gatul scurt si un grad de intarziere mintala. Chiar daca sindromul Down este permanent, majoritatea pacientilor pot duce o viata normala.

Unii copii pot prezenta malformatii viscerale, cel mai adesea cardiace, de tipul defectelor de sept atrial si/sau venticular. In evolutie, devine evident retardul mintal care variaza de la moderat la sever, nivelul maxim de cunostinte pe care le poate acumula un copil cu sindromul Down fiind compatibil cu cel al unui copil de 6-8 ani.

Ritmul de crestere este redus, apare frecvent obezitatea si fac foarte des infectii recurente sau pot dezvolta boli autoimune, de la leucemii la diabet.

Copii cu sindromul Down au anumite trasaturi caracteristice printre care:

-Profilul facial plat
-Distanta dintre ochi mai mare decat normal
-Urechii mici
-Un singur sant in centrul palmelor
-Limba de dimensiuni mai mari decat normal

In mod foziologic, in momentul conceptiei copilul mosteneste informatii genetice de la cei doi parinti sub forma celor 46 de cromozomi: 23 de la mama si 23 de la tata. In cele mai multe cazuri de sindrom Down, copilul mosteneste un cromozom in plus, adica in loc de 46 are 47 de cromozomi.

Medicul specialist poate pune diagnosticul doar printr-un examen fizic al nou-nascutului.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu