Link-uri sponsorizate

Infertilitatea cauze si solutii


5170 vizualizari
Infertilitatea  cauze si solutii 2017
Link-uri sponsorizate
Ce este infertilitatea?

Infertilitatea este lipsa obtinerii unei sarcini in urma unei activitati sexuale regulate si fara a folosi o metoda contraceptiva in decurs de un an.

Infertilitatea afecteaza azi 10-15 % din cuplurile aflate la varsta sexuala reproductiva. De fapt, se considera ca sansa unui cuplu normal de a concepe o sarcina variaza in functie de frecventa actului sexual dupa cum urmeaza:
- 1 contact sexual pe saptamana- sansa de a obtine o sarcina in 6 luni= 25%
- 2 contacte sexuale pe saptamana- sansa de a obtine o sarcina in 6 luni=35%
- 3 contacte sexuale pe saptamana- sansa de a obtine o sarcina in 6 luni=50%
- 4 contacte sexuale pe saptamana- sansa de a obtine o sarcina in 6 luni= 60%

Cauzele infertilitatii

Inca de la inceput trebuie lamurit ca infertilitatea este de mai multe categorii.

In primul rand vorbim de infetilitate primara atunci cand pacienta nu a ramas niciodata insarcinata si de fertilitate secundara atunci cand pacienta a avut macar o sarcina.

In al doilea rand, atunci cand cautam cauzele infertilitatii, ne referim la infertilitate feminina, atunci cand pacienta este purtatoarea unei sau mai multor afectiuni ce impiedica coceptia si la infertilitate de cauza masculina atunci cand pacientul este purtatorul uneia sau mai multor astfel afectiuni.

Infertilitatea poate avea diferite cauze. Cele mai intalnite cauze ale infertilitatii sunt:

- aproximativ 50 de cazuri de infetilitate din 100 sunt cauzate de sistemul reproducator al femeilor. Pot aparea probleme la nivelul uterului, trompelor sau ovulatiei.
- 35 de cazuri din 100 au la baza probleme la nivelul sistemului reproducator al barbatilor. Cea mai intalnita problema este ce a unei slabe calitati a spermei.
- 5 cazuri din 100 au cauze necunoscute
- 10 cazuri din 100 nu pot fi gasite cauze reale

Cum sunt tratate problemele de infertilitate?

In functie de cauzele infertilitatii si de cazul tau in particular, doctorul iti poate recomanda un tratament adecvat in tratarea infertilitatii.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu