Link-uri sponsorizate

Infectiile vaginale


5882 vizualizari
Infectiile vaginale 2017
Link-uri sponsorizate
Lenjeria intima prea stramta sau din materiale sintetice poate sa duca la iritatii, furuncuri, infectii urinare sau vaginale, ba chiar candidoze. Vulva si vaginul sunt sediul a numeroase infectii produse de o mare varietate de germeni. Aceste infectii, adesea recidivante, trebuie sa fie diagnosticate pentru a evita riscul de complicatii.

Candidoza vaginala
Candidoza vaginala se inscrie in randul bolilor cu transmitere sexuala (BTS) si este provocata de bacteria numita Candida Albicans. Manifestarile candidozei vaginale includ o scurgere alba si laptoasa, umflaturi la nivelul labiilor, senzatii de mancarime si arsura in timpul actului sexual si al urinarii. Candidoza poate fi tratata cu usurinta cu antibiotice sau creme si ovule antifungic.

Vulvita
Este o inflamatie a vulvei, care poate avea diferite cauze. Cea mai frecventa este vulvita produsa de ciuperca Candida albicans, care produce prurit, roseata, edem responsabil de durerea din timpul contactului sexual (dispareunie) si arsuri la sfarsitul mictiunii. Aceste leziuni survin frecvent dupa un tratament antibiotic si sunt favorizate de diabet.In functie de cauza identificata, tratamentul consta in aplicarea locala de creme antipruriginoase sau antiseptice, tratament antimicotic, antibacterian etc. In formele cu transmitere sexuala, se recomanda tratamentul partenerului.

Veruce genitale
Virusul papilomului uman (VPU) este o cauza a mai multor cazuri de veruce genitale - una din cele mai raspindite BTS. Verucele pot aparea pe vulva, in vagin, pe cervix sau pe partea anala, si deseori sunt insotite de alte infectii si BTS. In afara de faptul ca sunt foarte incomode, verucele genitale au fost intotdeauna asociate cu cancerul cervical. Deoarece verucele genitale nu sunt intotdeauna vizibile, este foarte important ca toate femeile sa treaca un test la fortiu histologic pentru a depista orice schimbare cervicala. Verucele genitale nu sunt intotdeauna destul de evidente si uneori este nevoie de anumite tehnici pentru a le depista.

Trichomoniaza
Trichomoniaza este, si ea, o boala cu transmitere sexuala (BTS), cauzata de un parazit monocelular, manifestarile sale incluzand scurgeri galben-verzui, mancarimi si senzatie de usturime in timpul actului sexual si al urinarii. Ceea ce trebuie sa stii este faptul ca parazitul care duce la aparitia acestei infectii poate fi regasit si la nivelul glandei prostatei, la barbati.

Herpesul genital
Herpesul genital, al carui agent principal este virusul Herpes simplex 2 (HSV2), este o boala cu transmitere sexuala a carei frecventa este in crestere in intreaga lume. Primo-infectia se manifesta prin arsuri intense la nivel vulvar, asociate cu o eruptie veziculara caracteristica. Aceasta lasa locul unor ulceratii superficiale zemuinde, al caror lichid este foarte contagios. Tratamentul este local si general (antiviral). Recidivele sunt frecvente.

Iritatie vaginala
Iritatiile vaginale pot aparea in urma actului sexual, dar si ca reactie a organismului la metodele contraceptive folosite (spermicide, prezervativ feminin etc). De asemenea, iritatiile vaginale sunt destul de des intalnite si in cazul femeilor care au atins varsta menopauzei, deoarece, din cauza scaderii semnificative a nivelului de estrogen, peretii vaginali se subtiaza, iar lubrifierea naturala a cavitatii vaginale scade considerabil.

Vaginita
Este descrisa din punct de vedere medical ca fiind o iritatie si/sau o inflamatie a vaginului. Vaginita este o boala foarte comuna, care afecteaza milioane de femei in fiecare an. In conditii normale, vaginul se protejeaza de microorganismele nocive cu ajutorul florei bacteriene. Daca echilibrul este deranjat, apare vaginita.


Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu