Link-uri sponsorizate

Infectia urinara


5077 vizualizari
Infectia urinara 2017
Link-uri sponsorizate

Infectiile urinare sunt cele mai raspandite boli la femei, produse de diferite microorganisme care ajung la nivelul aparatului urinar, unde se multiplica si determina modificari in functionarea normala a rinichilor precum si a cailor urinare. Desi pare un lucru minor vindecarea se obtine destul de greu iar daca nu este tratata din timp infectia se cronicizeaza si se poate transforma in insuficienta renala.
Sistemul urinar este compus din rinichi, uretere, vezica si uretra. Rinichii au rolul de a filtra reziduurile aduse de sange, uretrele transporta urina de la rinichi la vezica, vezica este rezervorul de urina iar uretra este un canal minuscul care goleste vezica urinara atunci cand urinati. Toate organele sistemului vostru urinar se pot infecta iar majoritatea infectiilor urinare sunt cauzate de bacterii.

Care sunt simptomele unei infectii urinare?


Printre cele mai frecvente semne ale unei asemenea infectii sunt:
- urinarile repetate cu usturime
- urina tulbure
- prezenta sangelui in urina
- nevoia de a urina tot timpul, fara ca vezica sa fie plina
- presiune in regiunea pelviana
- o stare generala de diconfort

Cand apare infectia urinara.

La femei. Dupa folosirea toaletei miscarile de stergere de la spate in fata pot duce bacteriile de la anus spre uretra; o igiena proasta, lenjeria murdara, tampoanele igienice purtate prea mult pregatesc terenul favorabil unor infectii urinare. Folosirea diafragmei poate provoca o infectie deoarece diafragma exercita o presiune asupra uretrei si devine dificila golirea completa a vezicii; daca urina ramane mai mult timp in vezica poate duce la multiplicarea bacteriilor si aparitia infectiilor. Femeile insarcinate sunt si mai predispuse la infectiile renale, si asta pentru ca sarcina presupune schimbari hormonale, le face mai fragile si sensibile la infectii iar bebelusul exercita o presiune asupra uretrelor.

Tratament in caz de infectie urinara

In cazul in care simtiti o mica arsura la urinare beti 1,5 – 2 litri de apa pe zi ca sa eliminati, odata cu urina, germenii prezenti in vezica. Dar nu va tratati acasa! Mergeti la medic pentru a face un examen citobacteriologic al urinei. In functie de rezultatul analizelor vi se va prescrie un antiseptic sau un antibiotic potrivit. In mod normal simptomele infectiilor urinare dispar intre 24 si 48 ore dupa inceperea tratamentului. Nu renuntati insa la tratament! Trebuie sa il continuati inca cel putin o saptamana pentru a va asigura ca infectia este complet tratata.
Pentru o infectie urinara simpla, fara complicatii, medicul va poate recomanda un tratament de scurta durata, de exemplu un antibiotic pe care sa il luati timp de trei zile.
Tratare infectiilor urinare se poate face si in mod natural folosind un produs naturist pe baza de plante de la CaliVita, acesta este URX, un produs conceput special pentru combaterea infectiilor de la nivelul tractului urinar, si are in compozitie plante folosite de mult timp in medicina populara cu succes in tratarea infectiilor urinare. Plantele si substantele din compozitia URX sunt: merisor (cranberry), urzica, buchu, nasturel, strugurii ursului, D-manoza si Vitamina C.

Cum poate fi prevenita:


- asigurarea igienei personale, inclusiv a regiunii perineale
- tratamentul bolilor intestinale, evitarea constipatiei si deci combaterea coprostazei
- sistarea contraceptivelor in infectiile tractului urinar recidivante
- consumul crescut de lichide in fiecare zi: acesta determina urinare frecventa, in acest fel curatand tractul urinar de bacterii
- evitarea abtinerii de a urina


Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu