Link-uri sponsorizate

Importanta sterilizarii biberoanelor




2484 vizualizari
Importanta sterilizarii biberoanelor 2017
Link-uri sponsorizate
Toate mamicile care utilizeaza biberoane pentru hranirea copilului au grija ca acestea sa fie cat mai curate.
Aparatul digestiv al bebelusilor este imatur si sensibil, in intestinele lor nu s-a format inca flora bacteriana si pana cand acesta se formeaza si isi creeaza un echilibru, intestinul este deschis atat cu bacterii "bune", cele care ajuta la digestie si ofera 80% din protectia imunitara a organismului uman cat si cu bacterii "rele", care in exces pot provoca neplaceri si imbolnavirii.
Nu este nevoie sa se investeasca in echipamente speciale pentru sterilizare. O oala sub presiune sau o oala obisnuita este tot ce aveti nevoie. Se introduce biberonul in apa ce fierbe timp de aproximativ 20 de minute. Nu uitati sa umpleti biberonul cu apa, astfel incat acestea sa nu pluteasca si pentru a scapa de impuritatile din interior. Se recomanda ca tetinele sa se scufunde in apa clocotita doar in ultimele 10 minute, deoarece exista riscul de a se deforma. Atentie sa nu uitati oala pe aragaz.
Daca sterilizarea prin fierbere suna complicat, producatorii ofera o alternativa: sterilizatoare de biberoane electrice. Aceasta au o capacitate de cel mult 8 sticle si se opresc automat dupa un 4-15 minute, in functie de fiecare model.
Daca va este frica sa nu va opariti sau sunteti in vacanta, alegeti sterilizarea la rece. Utilizarea de comprimate pe baza de dezinfectant, hipoclorit de sodiu, este cel mai practic. Obiectele sunt sterilizate prin introducerea intr-o solutie din dezinfectant si apa. Aproximativ 30 de minute sunt necesare, dar solutia are avantajul de a ramane activa 24 de ore. Dupa aceea biberoanele pot ramane apoi cufundate in apa pana la utilizare, limitand, astfel, orice infectie dupa sterilizare.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu