Link-uri sponsorizate

Hernia inghinala la copii si hernia ombilicala la copii


6582 vizualizari
Hernia inghinala la copii si hernia ombilicala la copii 2017
Link-uri sponsorizate
Ca prim semn la hernia inghinala se observa o umflatura in triunghiul dintre abdomen si coapsa. In principiu pot aparea la orice varsta si sunt mai frecvente la baieti decat la fete. Herniile inghinale precum si herniile pe linia de mijloc a abdomenului trebuie operate imediat.


Herniile ombilicale sunt apropape intotdeauna congenitale. In cazul acestor afectiuni, ombilicul insusi formeaza orificiile herniare, dar de obicei acestea se inchid singure pana la varsta de trei ani. Operatia este necesara numai in cazuri exceptionale.

In cazul copiilor nascuti prematur herniile abdominale sunt mai frecvente. Daca copilul incepe sa-si antreneze musculatura abdominala dand din micioare si mergand de-a busilea de obicei, herniile ombilicale se inchid singure, din pacate acest lucru nu se intampla si in cazul herniilor inghinale.

In cazul unei hernii ombilicale aceasta poate fi tratata prin gimnastica incepand din luna a doua prin a-i arata cum sa si indoaie picioarele, aducand genunchii la piept. Din luna a patra puteti incerca sa lasati copilul pe o patura groasa si moale intinsa pe podea iar parintele sa stea in aceasi pozitie in fata lui sprijinit pe coate pentru a-i arata copilului cum se face. Miscarea este benefica, asadar nu trebuie sa "menajati" copiii. Miscarea fizica intareste musculatura, imbunatateste digestia si regleaza scaunul.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu