Link-uri sponsorizate

Galuste cu prune




1427 vizualizari
Galuste cu prune 2017
Link-uri sponsorizate
Ingrediente:

- 400 g cartofi
- 100 g faina
- 5 linguri zahar
- 8 prune
- 50 ml ulei
- pesmet

Cum se prepara:

Se fierb cartofii curatati de coaja si taiati in cubulete. Dupa ce au fiert se piseaza si se dau prin masina de tocay.
Cand s-au racit se amesteca cu faina si o lingura de zahar. Coca va fi un pic moale si putin lipicioasa. Se imparte in 8 parti.
Se curata prunele de samburi si in locul acestora se pune putin zahar. Mainile se uda cu apa. Se ia cate o bucata de coca in mana si se intinde un patrat cat sa incapa o pruna. Se rotunjeste in mana astfel incat pruna sa fie uniform acoperita.
Se pune la fiert o cratita cu suficienta apa cat sa acopere galustele. Cand a inceput sa clocoteasca se da focul mic si se pun galustele. Se lasa cam 10-15 minute sa fiarba, pana se ridica la suprafata.
Intr-o tigaie se pune uleiul si pesmetul, la foc mic si se amesteca din cand in cand. Cand s-a rumenit se da la o parte de pe foc. Dupa ce s-a racit se pun 3-4 linguri de zahar si eventual putina scortisoara.
Galustele fierbinti se tavalesc bine prin pesmet. Se servesc calde sau reci, dupa preferinta.


Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu