Link-uri sponsorizate

Furia laptelui


4810 vizualizari
Furia laptelui 2017
Link-uri sponsorizate
Este bine sa te informezi din timpul sarcinii despre prolemele care pot aparea in ceea ce priveste alaptarea pentru a le putea preveni atunci cand apar. Una dintre aceste probleme este angojarea sanilor. Imediat dupa nastere, sanii proaspetei mamici trec prin anumite transformari, la fel cum o face tot corpul ei.

Andojarea sanilor sau furia laptelui se manifesta prin intarirea si umflarea sanilor si se manifesta de obicei dupa 2-5 zile de la nastere. Furia laptelui apare datorita cresterii nivelului circulatiei sanguine la nivelul sanilor, scaderii nivelului hormonilor specifici sarcinii si a instalarii lactatiei.

Astfel, sanii, datorita nivelului crescut de fluide se umfla, isi maresc volumul, se intaresc si devine durerosi. Pentru a evita aceste neplaceri, vei alapta beblusul la 2-3 ore, imediat ce da semne ca ii este foame.

In prealabil vei mulge insa un pic de lapte din sanul angorjat pentru ca bebelusul sa poata prinde corect mamelonul, evitand astfel aparitia ranilor.

Compresele calde sau dusurile calde aplicate in jurul mamelonului inainte de supt, consumarea unui pahar de ceai fierbinte imediat inaintea alaptarii si compresele reci pe sani intre supturi te pot ajuta sa treci mai usor peste aceasta perioada.

Daca reusesti sa te armoniezi cu copilul tau, sa fii calma si armonioasa, copilul tau te va ajuta sa treci prin perioada de furie a laptelui fara sa ai probleme, copilul va impatiza cu tine si instictiv se va trezi si va suge exact cand este nevoie, pentru ca sa nu te doara rau.

Vei alterna sanii de la un supt la altul si ar fi bine ca bebelusul sa primeasca ambii sani la acelasi supt. Nu trebuie sa-i oferi sugarului tau suzeta sau biberonul sau sa pacalesti sugarul oderindu-i ceai deoarece astfel el va simti mai putin nevoia sa suga si nu va goli sanul corespunzator.

Daca problema persista mai mult timp, este bine sa ceri ajutorul medicului.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu