DISTRIBUIȚI
vinete pane cu sos de usturoi
vinete pane cu sos de usturoi

– 1-2 vinete tinere
– 2 oua
– 4-5 linguri faina
– 6 linguri pesmet de casa (neprajit)
– 100 ml lapte
– 200 ml ulei pentru prajit
– cateva fire de patrunjel
– cateva feliute de ardei rosu
– sare
– piper
– curry
– cimbru
– condimente pentru friptura

Pentru sosul de usturoi:

– 7-8 catei de usturoi
– 1 galbenus
– 1 lingurita mustar
– 1 lingura otet sau zeama de lamaie
– 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
– miezul de la 1 felie de paine alba inmuiat in apa si stors
– 6 linguri ulei
– sare
– piper

Se curata vinetele de coaja si se taie felii de 6-7 mm grosime. Se pudreaza cu putina sare si se pun una peste alta in mai multe teancuri de cate 7-8 felii. Dupa 15 minute se storc de zeama.
Intre timp preparati aluatul, putin mai consistent decat cel de clatite, din oua, faina, lapte, condimente pentru friptura, curry, piper, cimbru. Puneti uleiul la incins intr-o tigaie antiaderenta, dati feliile de vinete prin aluat, apoi prin pesmet si prajiti-le pe ambele parti pana devin aurii, apoi scoateti-le pe hartie absorbanta.
Preparati sosul de usturoi astfel: puneti intr-o cana de blender usturoiul curatat si taiat bucati, galbenusul, mustarul si celelalte ingrediente, condimentati si mixati 15-20 secunde.
Asezati feliile de vinete pe marginea unui platou, in mijloc sosul de usturoi, eventual si felii de ou fiert si garnisiti cu bucatele de ardei rosu, rosii mici pentru decor, verdeata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here