DISTRIBUIȚI
turta dulce
turta dulce

– 4 oua
– 230 g zahar
– 500 g faina
– 2 lingurite de bicarbonat
– 8 linguri de miere
– 3 lingurite de scortisoara
– un praf de sare
– 2-3 linguri zeama de lamaie

Intr-un vas cu peretii largi spargem doua oua. De la celelate doua oua, folosim acum doar galbenusurile pe care pe punem la in vas. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si amestecam cu mixerul pana compozitia se albeste si ingroasa.
Peste, adaugam cele 8 linguri de miere si restul ingredientelor solide: faina, cele doua lingurite de bicarbonat, praful de sare si scortisoara si le amestecam.
O sa rezulte un aluat sfaramicios pe care il impartim in 4-5 bucati si pe care il intindem neaparat intre folie de plastic deoarece este foarte lipicios. Cu ajutorul formelor, decupam mici turtite dulci pe care le punem intr-o tava la cuptorul incins la 160 de grade, timp de 15-17 minute.
Daca nu aveti forme pentru taiat aluatul, puteti sa formati bile sau bastonase cu ajutorul degetelor. Nu trebuie sa fie foarte mari pentru a se coace si in interior; atentie cand asezati turtiele in tava, orice forma ar avea ele – lasati distanta mai mare intre ele deoarece cresc.
Dupa ce am copt tot aluatul, facem glazura din cele doua albusuri, zaharul ramas si zeama de lamaie.
Cand turta dulce s-a racit, o glazuram dupa imaginatia fiecaruia. O putem servi simpla, sau alaturi de o cana de ceai, lapte, ciocolata calda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here