DISTRIBUIȚI
tort diplomat
tort diplomat

– 500 ml lapte
– 5 galbenusuri
– 200 fr zahar
– 2 plicuri zahar vanilat
– 2 plicuri gelatina
– 250 gr frisca lichida
– 2 portocale
– 3 kiwi
– 2 banane
– 1 cutie compot de ananas
– 200 gr piscoturi de sampanie

Gelatina se pune la inmuiat in apa. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc.
Se toarna deasupra laptele caldut si se pune totul la bain-marie, amestecand continuu, cand compozitia se mai ingroasa se da deoparte si dupa 5 minute se adauga gelatina inmuiata.
Se amesteca bine si se lasa la racit. Se bate apoi frisca lichida cu zaharul vanilat si se incorporeaza compozitiei. Se tine la frigider pana cand se pregateste forma si fructele. Se tapeteaza cu folie transparenta o forma de tort rotunda, se curata fructele, se taie si se orneaza tava dupa imaginatia fiecaruia. Dupa primul strat de fructe se adauga jumatate de compozitie, se aseaza iar fructe, iar deasupra se adauga compozitia ramasa. Deasupra se aseaza piscoturile inmuiate putin in zeama de compot. Se tine la frigider cat mai mult timp (de preferat dupa o zi pe alta).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here