DISTRIBUIȚI
sufleu de varza
sufleu de varza

– 500 gr varza murata
– 300 gr kaizer sau carnaciori tip cabanos
– 3 morcovi
– 1 mar mare
– ulei sau margarina pentru uns tava
– 250 gr smantana
– 800ml suc de mere
– 3 oua
– concentrat supa(vegeta sau knor)
– piper
– ½ lingurita chimen
– maghiran

Marul se descojeste, se da prin razatoarea mare, la fel si morcovii si se amesteca.
Varza se scurge bine si se toaca marunt. Kaizerul (sau carnaciorii) se taie in cubulete mici (sau rondele).
Tava se unge cu ulei sau margarina, dupa care se asaza alternativ un rand de varza, unul de morcovi si mar ras, kaizerul (sau carnaciorii) si la sfarsit se incheie cu un strat de varza.
Se pregateste sosul din smantana amestecata cu sucul de mere, oua, putin sos vegeta, chimen, piper, maghiran. Sosul se toarna deasupra ultimului strat de varza si se da la cuptor aproximativ 40 minute. Cand varza e rumenita e gata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here