DISTRIBUIȚI
scovergi
scovergi

– 500 gr faina
– 300 ml apa
– un plic drojdie uscata
– o lingurita sare
– o lingurita zahar

Punem faina in vasul in care vom framanta aluatul si in mijlocul ei facem o gropita in care punem drojdia. Adaugam cateva linguri de apa calduta pentru a se dizolva drojdia si amestecam. Apoi punem si restul de apa, sarea si zaharul.
Amestecam pana cand vom incorpora faina treptat, apoi incepem sa framantam aluatul. Aluatul trebuie framantat pana cand devine usor elastic si se desprinde de vas. Daca e nevoie, mai adaugam faina, aluatul trebuie sa fie suficient de tare pentru a fi intins cu sucitorul.
Lasam aluatul la dospit cam o jumatate de ora si apoi de apucam sa modelam scovergile. Presaram blatul cu faina si apoi intindem aluatul intr-o foaie subtire. Taiem foaia in patratele (cu latura de 5-6 cm) si crestam oblic mijlocul fiecarui patratel. Scoverga o facem tragand un colt al patratelului prin gaura formata, exact cum procedam in cazul ultimului pas al nodului de cravata. Blatul trebuie pudrat foarte bine cu faina, altfel patratelele de aluat se vor lipi de blat.
Punem scovergile la prajit in baie de ulei si apoi le pudram cu zahar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here