DISTRIBUIȚI
Sarmale in foi de vita cu carne de curcan
Sarmale in foi de vita cu carne de curcan

Ingrediente:
– frunze de vita de vie sau stevie, oparite
– 200 gr kaizer afumat
– 300 gr piept de curcan
– 2 cepe rosii, mari
– 500 ml suc de rosii
– 2-3 linguri de unt topit
– 2 maini de orez
– sare, piper verde, verdeata
Mod de preparare:
– Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se pun la calit in putin unt sau ulei.
– Orezul se spala si se pune la fiert in apa cu sare timp de 7-8 minute, apoi se scurge bine.
– Intr-un castron se amesteca orezul cu ceapa calita si rumenita.
– Afumatura si pieptul de curcan se toaca marunt si se adauga in castron, apoi se asezoneaza cu sare, piper si verdeata.
– Se toarna in amestec 150 ml de suc de rosii si se omogenizeaza.
– Se formeaza sarmalute din amestec, se invelesc in foi de vita sau stevie oparite, se pun intr-un vas, se toarna deasupra restul de suc de rosii si se da la cuptor pentru 1 ora si jumatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here