DISTRIBUIȚI
placinta cu vinete
placinta cu vinete

– 2 vinete
– 400 g rosii
– 700 g cartofi
– 200 g mozzarella
– 1 ceapa rosie
– busuioc
– usturoi
– ulei de masline
– sare
– piper

Vinetele le spalam bine dupa care le stergem si le taiem feliute de circa 1 cm. Le asezam intr-o strecuratoare pentur spaghete, punem sare peste ele si le lasam sa se scurga foarte bine de zeama.
Curatam ceapa, o taiem marunt, o calim in doua linguri de ulei de masline, alaturi de un catel de usturoi strivit. Dupa citeva minute adaugam rosiile spalate, sterse de apa si taiate in cuburele. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic pentru circa 45 de minute. Spalam vinetele de sare, le stergem bine, incalzim grilul si coacem feliile de vinete pe ambele parti. Curatim cartofii, le taiem rondele si le “rasturnam” in apa fiarta sarata, lasindu-le sa fiarba timp de circa 5 minute. Le scurgem de apa si le intindem pe un prosop sa se usuce de apa. Preincalzim cuptorul la 200 grade, scurgem mozzarella de zer, o bucatalim cu miinile si o condimentam cu un pic de sare si piper macinat. Ungem cu foarte putin ulei o tava pe care sa o putem baga in cuptor si care sa arate bine pe masa pentru ca din ea vom servi vinetele, incepem sa asezam in straturi, un rind de vinete, apoi un rind de cartofi adaugam mozzarella si sosul de rosii, terminind cu mozzarella si sosul de rosii. Bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 40 de minute. Lasam sa se raceasca citeva minute si servim placintuta decorata cu busuioc proaspat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here