DISTRIBUIȚI
pizza cu sunca si cascaval
pizza cu sunca si cascaval

Aluat

– 200 g faina
– 100 ml apa
– 30 g drojdie
– un galbenus
– sare
– 130 g unt

Umplutura

– 150 g cascaval
– unt
– 4 felii de sunca
– sare
– piper
– 3 rosii
– o ceapa

Drojdia se desface intr-o ceasca cu putina apa calda, se adauga o lingura de faina si galbenusul.
Se lasa sa creasca la cald.
Untul tinut la temperatura camerei se faramiteaza si se freaca cu faina pana se obtine un amestec nisipos in care toarna drojdia crescuta.
Se framanta aluatul, apoi se formeaza o sfera care se acopera si se lasa sa creasca.
Se intinde o foaie rotunda cu diametru egal cu cel al formei in care se coace.
Se aseaza foaia pe fundul creatitei, se unge cu ulei, se inteapa cu furculita ca sa creasca egal.
Se presara cascavalul ras, se pune ceapa innabusita in ulei si sunca taiata felioare.
Se acopera cu rondele de rosii curatate de pielite si apoi se presara cu restul de cascaval ras si cu bucatele de unt.
Se coace circa 10 minute la cuptor.

In cazul in care te-ai saturat de gatit real, iti recomandam un joc de gatit pizza care iti va placea cu siguranta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here