DISTRIBUIȚI
peste marinat la cuptor
peste marinat la cuptor

– un kg peste orice fel
– 100 ml vin alb
– o ceapa
– un morcov
– o jumatate lamaie
– 3 catei usturoi
– 5 foi de dafin
– o lingura boabe de piper
– ulei
– sare
– apa

Curatam foarte bine pestele si il spalam bine, il condimentam cu sare si piper macinat.
Legumele le spalam si le curatam apoi tocam ceapa julien, morcovul rondele si feliem jumatate de lamaie.
Punem pestele intr-un vas de jena uns cu ulei (sau intr-o tava), turnam vinul si cateva linguri cu apa. Adaugam frunzele de dafin, boabele de piper negru, ceapa, morcovul, usturoiul tocat si feliile de lamaie, apoi amestecam bine. Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si il introducem in cuptorul incins. Lasam pestele marinat la 200 grade C aproximativ 20 minute, dupa care inlaturam folia de pe vas si mai lasam pestele marinat la cuptor inca 10-15 minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here