DISTRIBUIȚI
galuste cu prune
galuste cu prune

– 500 g cartofi
– 100 g faina
– 25 ml ulei
– 10 g sare
– 150 g margarina
– 50 g zahar
– 50 g pesmet
– prune
– miez de nuca

Cartofii se fierb in coaja, dupa care se curata si se framanta cu faina, uleiul, zaharul si sarea. Prunelor li se scot samburii si se inlocuiesc cu sferturi de miez de nuca. Fiecare miez de nuca se inveleste in aluat formand o galusca rotunda. Se fierb in apa care clocoteste pe foc mic. Se scot cu polonicul cu gauri si se lasa la zvantat. Separat se prajeste putin pesmet in margarina. Galustele se tavalesc prin acest pesmet si se aseaza intr-o tigaie. Restul de pesmet se toarna deasupra si se da la cuptor 10 minute.
Se servesc calde cu zahar presarat deasupra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here