DISTRIBUIȚI
galuste cu branza dulce
galuste cu branza dulce

– 500 g branza dulce
– 100 g gris
– 2 oua
– 1 lingura zahar
– sare
– 2 linguri faina
– pesmet
– ulei
– zahar vanilat
– smantana

Branza o amestecam cu cele doua ou, sarea, zaharul, grisul si coaja de lamaie, le framantam cu mana pana cand se inocorporeaza complet. Compozitia obtinuta o dam la frigider 30 minute.
Intr-o oala punem punem cam doi litri de apa, iar dupa cele 30 de minute luam compozitia de la frigider si in timp ce apa fierbe mai adaugam in compozitie faina si formam galustele si le punem in apa clocotita si le lasam la fiert 15 minute.
Cand incep sa se ridice la suprafata inseamna ca sunt fierte.
pregatiti pesmetul ca pentru galuste cu prune: se pune ulei in tigaie si cand se incalzeste uleiul (nu lasati sa se incinga prea tare ca se arde pesmetul), se toarna pesmet (aprox. 3-4 linguri) si o lingura de zahar, un plic de zahar vanilat si e gata. Galustele gata fierte se scot din apa cu spumiera si se pun direct in tigaia cu pesmetul preparat, se dau prin pesmet si se pun intr-un vas de yena, de preferat, caci le pastreaza calde o vreme.
Se servesc fie cu zahar si smantana, fie cu miere si smantana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here