DISTRIBUIȚI

Pentru aceasta reteta aveti nevoi de :

– 130 nuci verzi

– 600 ml apa

– zeama de lamaie

– 1 kg zahar

Curatam nucile pana dam de partea alba. In timp ce le curatam le punem in apa rece iar dupa ce le terminam de curatat le lasam in apa rece 12 ore.

Dupa cele 12 ore in care au stat in apa rece, punem la foc 2 oale cu apa la fiert, iar dupa ce apa din prima oala da in clocot punem nucile acolo si le lasam cam 10 minute. Dupa 10 minute mutam nucile in cel de al doilea vas si lasam tot 10 minute si repetam operatiunea inca o data cu primul vas, dar dupa ce schimbam apa din primul vas in care au stat prima data.

Dupa operatiunea cu oparitul nucilor, le scoatem si le lasam intr-o sita la scurs. Intre timp se pregateste siropul din kilogramul de zahar si cele 600 ml de apa. Le punem la fiert pana se topeste zaharul, dupa care adaugam nucile iar dupa 10 minute adaugam zeama de lamaie si le lasam sa fiarba 50 minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here