DISTRIBUIȚI
Ciorba de burta
Ciorba de burta

1. Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul.

2. Se pun la fiert in apa cu sare, cu un morcov, un patrunjel si o ceapa intreaga, foile de dafin si boabele de piper. Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit.

3. Se scoate burta si, dupa ce s-a racorit, se taie in forma de taitei mai grosi. Se procedeaza la fel cu carnea de la picior. Se pun intr-o oala, se strecoara zeama in care au fiert si se lasa sa mai dea in citeva clocote.

4. Se bat galbenusurile cu doua linguri de otet (sau cu o jumatate de lamaie) si se amesteca incet cu zeama din oala.

5. Se gusta de sare si de otet si se serveste fara sa se mai puna pe foc. Se rade hreanul, se pregateste mujdeiul si se pun in boluri separate la masa alaturi de un alt bol cu smantana, la indemina pentru a-si drege fiecare ciorba dupa gust.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here