DISTRIBUIȚI

Ce este bulimia? Ei bine, o definitie ar fi ca este afectiunea alimentara in care persoana respective consuma cantitati foarte mari de hrana si, totodata nu se poate opri din mancat, iar, la finalul mesei, isi provoaca voma.

Practic stomacul este fortat sa primeasca o cantitate cu mult peste cea normala dupa care trece prin neplacuta experienta a vomei. Persoana care face acest lucru isi da seama ca se poate ingrasa in urma acestei ingurgitari de hrana fara capat si vrea sa previna acest lucru vomitand.

Bulimia
Bulimia

Acest tip de persoana mai poate recurge la exercitii fizice in exces, incercand astfel sa scape rapid de caloriile acumulate prin acest mod de hranire haotic.

Din pacate, datorita acestui lucru, persoanele care sufera de bulimie au o imagine asupra propriei persoane foarte proasta. Acesta este factorul principal care face ca bulimia sa fie greu de tratat.

Trebuie sa mentionam ca exista doua tipuri de bulimie:

1. Bulimia cu comportament de purjare: varsaturile sunt autoprovocate

2. Bulimia fara comportament de purjare: persoana in cauza nu isi provoaca voma dar face exercitii fizice in exces, adopta o dieta foarte stricta sau nu mananca nimic o lunga perioada de timp.

Ajutorul trebuie cautat atat la un nutritionist cat mai ales la un psiholog. Problema principala a persoanelor care sufera de bulimie este lipsa de stima de sine, care duce uneori spre depresie. Trebuie intai vindecat aspectul psihic si abia apoi cel fizic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here