DISTRIBUIȚI
bomboane raffaello
bomboane raffaello

– 600 gr lapt praf
– 240 gr zahar fin
– 160 gr nuca de cocos pentru compozitie
– 100-160 gr nuca de cocos pentru exterior
– 280-300 gr unt cu 85% grasime
– 100-130  mililitri lapte de cocos sau smantana
– migdale sau alune de padure pentru pus in mijloc

Amestecam intr-un vas laptele praf, zaharul, nuca si la final adaugam untul care a stat la temperatura camerei. Daca avem robot de bucatarie il folosim cu incredere; daca nu, ne ajutam de maini pentru a framanta amestecul de ingrediente; pentru bomboane cu adevarat delicioase folositi unt dulce de cea mai buna calitate.
La final, adaugam lapte de cocos, in jur de 100-130 mililitri, pentru a da consistenta dorita aluatului; daca simtiti ca se modeleaza greu sau e prea tare, mai adaugati lapte de cocos pana obtineti consistenta dorita. Dimpotriva, daca e prea moale mai adaugati nuca de cocos si lapte praf.  Cand am obtinut compozitia perfecta, ne apucam de modelat bilute pe care la final le dam prin nuca de cocos. Daca simtitm ca bomboanle sunt prea uscate si nu se prinde nuca de cocos de ele, din cand in cand ne dam cu putina apa pe maini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here