Link-uri sponsorizate

Evolutia dintilor la copii


4719 vizualizari
Evolutia dintilor la copii 2017
Link-uri sponsorizate

Este esential pentru sanatatea si dezvoltarea generala a unui copil sa aiba dinti sanatosi indiferent ca dintii copilului numiti si "dinti de lapte" sau "dinti temporari" sunt inlocuiti cu dintii permanenti.


Unii copii se nasc cu dinti neonatali, mai exact dinti ce se dezvolta din prima luna si care necesita o igiena dentara sau o vizita la dentist.


Primul dinte apare in mod normal dupa sase luni, iar pana la 24 de luni copiilor incep sa le erupa dintii, si apar stari neobisnuite precum salivatul, trasul de urechi, obiceiul de a musca obiecte.


Intre 6 si 12 ani apare dentitia mixta (copilul are atat dinti de lapte cat si dinti permanenti).


Ingrijirea dentara este necesara de la nastere:


Dintii nou-nascutilor trebuie curatati imediat ce apar cu o "carpa" de curatare sau tifon moale dupa fiecare alaptare la san, biberon sau masa. Atunci cand apar mai multi dinti, puteti inmuia o periuta de dinti cu peri mici de marime adecvata pentru copii in apa calduta inainte de a o folosi pentru curatarea dintilor copiilor dumneavoastra, dupa cum va recomanda dentistul.


Dintii copiilor mici trebuie periati folosind o cantitate de pasta de dinti speciale pentru copii, de dimensiunea unei boabe de mazare. Folositi apa fara fluor pana la aproximativ sase luni. Incurajati-va copiii sa-si perieze singuri dintii imediat ce isi pot coordona miscarile necesare (in general in jurul varstei de 6 ani). Inlocuiti periutele de dinti la fiecare doua-trei luni.


Se recomanda periajul dupa ce se iau medicamente. Acizii continui de medicamente pot afecta smaltul dintilor.


Nu sariti niciodata peste periajul de seara - o gurita inchisa in timpul somnului inseamna un mediu caracterizat prin intuneric, caldura si umiditate, propice dezvoltarii si inmultirii bacteriene.


Este important pentru copilul dumneavoastra sa consulte un dentist pana la varsta de un an pentru a stabili un plan de igiena dentara si curatare dentara profesionala pe termen lung.


 


Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu