Link-uri sponsorizate

Eritemul fesier la copii (Iritatii la fund)


4255 vizualizari
Eritemul fesier la copii (Iritatii la fund) 2017
Link-uri sponsorizate
Pielea copilului poate fi iritata de numeroase substante, cum ar fi urina si materiile fecale, unii detergenti, spalarea incorecta a scutecelor sau substantele chimice din componenta unor scutece de unica folosinta. Pentru a preveni sau trata eritemul fesier provocat de urina, schimbati scutecele frecvent, clatiti zona scutecului cu apa la fiecare schimbare si evitati chiloteii din plastic, care retin umezeala.


Daca mamica spala scutecele,
ea poate reduce iritatiile provocate de detergenti punand scutecele intr-un program suplimentar de clatire sau trecand la un detergent mai bland. Cantitatea de amoniac retinuta in scutecele copilului poate fi redusa de mamica adaugand jumatate de ceasca de otet in apa de clatire.

Eritemul fesier mai poate fi tratat prin schimbarea marcii de scutece de unica folosinta, uscarea funduletului curat al copilului cu un uscator de par fixat la o temperatura medie sau aplicarea
unui unguent din comert pe pielea iritata, uscata si curata. De evitat preparatele care contin oxid de zinc si mascheaza eritemul fesier print-o pelicula alba.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu