Link-uri sponsorizate

Efectele fumatului asupra copilului


4412 vizualizari
Efectele fumatului asupra copilului 2017
Link-uri sponsorizate
De-a lungul timpului au fost facute mai multe studii referitoare la efectele fumatului asupa copilului. Rezultatele acestor studii arata ca daca sunteti fumatoare si insarcinata trebuie sa renuntati sau sa reduceti cat mai mult posibil fumatul.

Fumul de tigara contine multe substante nocive atat pentru mama cat si pentru copil: nicotina, monoxid de carbon, grudoane, plumb si altele. Comparativ cu o mamica nefumatoare, gravidele fumatoare nasc copii in medie mai mici. Aceasta greutate mai scazuta a copilului la nastere se datoreaza in principal retardului cresterii fetale si nu prematuritatii. Cu cat o mamica fumeaza mai mult cu atat creste probabilitatea de a avea probleme in timpul sarcinii.

Fumatul poate provoca efecte nocive pe termen lung asupra copilului. Incidenta problemelor respiratorii este mai mare la copii ale caror mamici au fumat in timpul sarcinii si in casele in care parintii fumeaza. Fumatul pasiv, respirarea fumului emanat de altii, poate provoca disconfort si poate fi nociv pentru copil, in functie de timpul petrecut in zona in care se fumeaza si densitatea fumului de acolo.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu