Link-uri sponsorizate

Durerile de sani


2285 vizualizari
Durerile de sani 2017
Link-uri sponsorizate

Durerea de sani este ceva obisnuit, 2 din 3 femei vor suferi de durere de sani intr-o anumita perioada a vietii lor. Durerile periodice apar cu o saptamana sau doua inainte de menstruatie, cand sanii se umfla si devin sensibili la atingere. Aceste simptome sunt provocate de modificarile hormonale care apar in mod firesc in timpul ciclului.


Severitatea durerii poate varia mult de la un caz la altul, insa aproximativ 15% din cazuri necesita o forma de tratament. Apare mai des la persoanele tinere dar si femeile aflate la menopauza pot acuza dureri de san.


Durerea de san care apare periodic, ciclic, are de cele mai multe ori cauze hormonale. Se intalneste frecvent ca manifestare in cadrul sindromului premenstrual si are drept mecanism de producere modificarea balantei dintre estrogeni si progesteron.


Acesti hormoni, in afara faptului ca au un rol major in coordonarea ciclului menstrual (ovulatie, debutul menstruatiei) produc si o multitudine de efecte asupra intregului organism. Unul dintre acestea este retentia de apa in corp care va produce o stare de tensiune in sani, acestia devenind mai tari si durerosi. In acest caz durerea este bilaterala, rareori afectand doar un san.


O alta cauza a durerii de sani sunt modificarile fibrochistice, adica nodulii si chisturile. 

Destul de frecvent durerea de sani este provocata de un sutien nepotrivit ca dimensiune si model.


Multe femei de 30-40 de ani sau chiar mai in varsta poarta acelasi numar de sutien ca in adolescenta sau de pe cand aveau 20 si ceva de ani. Daca suferiti de durere de sani , mergeti la un specialist in confectionarea de sutiene, care va va alege marimea si forma potrivita a cupei.


Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu