Custom Search
Tandarica Altfel – un Festival pentru toate gusturile, pentru toate varstele

Dislalia Tahilalia Si Bradilalia Sau Handicapurile De Limbaj Ale CopiilorDISTRIBUITI Distribuiti pe Facebook, Google+ si Twitter
5010 afisari Afisarile articolului
Dislalia tahilalia si bradilalia sau handicapurile de limbaj ale copiilor 2015
Link-uri sponsorizate

Dislalia este cea mai frecventa tulburare de vorbire ce consta in abaterea de pronuntie obisnuita, de la borbirea standard. In unele cazuri, dislalia se manifesta prin neputinta emiterii unor sunete sau silabe, ori emiterea lor, in altele, ele sunt inlocuite , substituite, inversate sau deformate. In formele grave, asemenea fenomene se pot produce si la nivelul cuvintelor.

Se poate considera ca exista o dislalie simpla sau dislalie partiala, cand apar deteriorari numai la nivelul anumitor sunete, si alta generala sau polimorfa, cand sunt alterate majoritatea sunetelor sau a silabelor. Sunetele afectate nu au aceeasi pondere, deoarece si in vorbire unele au o frecventa mai mare in raport cu altele.

Consoanele sunt mai des afectate comparativ cu vocalele, iar dintre acestea cele care apar mai tarziu in vorbirea copiilor si care necesita pentru emitere miscari de mai mare finete a aparatului fenoarticular.
In functie de cauzele ce stau la baza tulburarilor de pronuntie dislaliile se impart in 2 : organice si functionale.

Dislaliile organice sunt provocate de anumite deficiente anatomo-fiziologicela nivelul analizatorului auditiv.

Dislaliile functionale sunt provocate de unele intarzieri in dezvoltarea intelectuala, de metodele instructionale gresite si de emiterea vorbirii: deficitare a unor persoane din anturajul copilului.

Balbaiala este o tulburare mai grava de vorbire si apare mai frecvent la baieti fata de fete. Ea are trei forme: clonica, tonica si mixta.

In balbaiala clonica apar intreruperi ale cursivitati vorbirii, determinate de prelungirea sau repetarea unor sunete si silabe.

In forma tonica apare un blocaj la nivelul primului cuvant din propozitie prin prezenta unui spasm articulatoriu de lunga durata.

Forma mixta este mai grava, deoarece sunt prezente caracteristicile primelor doua, cu predominarea unora dintre ele. Printre cauzele balbaieli mantionam o serie de factori de natura psihologica ca: traumele psihice(sperieturi, emoti, soc pe fondul unei constituti fizice debile) stari conflictuale de lunga durata, care creeaza o permanenta stare de neliniste.

In logopedie se mentioneaza si ereditarea ca factor al balbaieli, sar este greu de precizat.

In aceeasi categorie a tulburarilor de ritm si cadenta se inscriu tahilalia (vorbirea intr-un tempou prea rapid) si bradilalia (vorbirea intr-un tempou exagerat de rar).

Vezi Galeria Foto

Meseria de insotitor al copilului cu autism, predata la cursuri ale societatii civile 2015 Bucuresti

Tahilalia - definitie 2015 Bucuresti

Despre zahar - este toxic sau benefic? 2015 Bucuresti

Link-uri sponsorizateSubiecte pe aceeasi tema din Dislalia

Tipuri de dislalie la copii


Se poate considera ca exista o dislalie simpla sau dislalie partiala, cand apar deteriorari numai la nivelul anumitor sunete, si alta generala sau polimorfa, cand sunt alterate majoritatea sunetelor sau ...

Dislalia Cauzele dislaliei


Dislalia este cea mai frecventa tulburare de vorbire ce consta in abaterea de pronuntie obisnuita, de la vorbirea standard. In unele cazuri, dislalia se manifesta prin neputinta emiterii unor sunete sau silabe, ori emiterea ...
Cautari frecvente similare temei articolului Dislalia tahilalia si bradilalia sau handicapurile de limbaj ale copiilor::
sunt sau nu insarcinatadislalia tratamentboli ale copilarieidislalia
dislalia tratamenttulburari de limbajtahilaliadezvoltarea copiilor
Ai citit:

Postat in Dislalia pe 2009-10-17
Tag
Ne gasesti pe:
CopiiSiMamici.ro Google+CopiiSiMamici.ro RSS CopiiSiMamici.ro pe Facebook
CopiiSiMamici.ro pe Twitter
Sarcina pe saptamani
Galerii Foto
Analize sarcina
Diversificarea alimentatiei
Citate
Director WEB Gratuit PubTV - SEO Directory
Teme abordate
Copii
Mame
Sarcina
Nastere
Educatie
Dictionar
Dictionar De Vise
Alte informatii:
CONTACT si PUBLICITATE pe site
Despre Noi
Informatii Cookies
Iti mai oferim:
Coloreaza Online
Planse de Colorat
Videoclipuri
Calculator Sarcina
Calculator Culoarea Ochilor Bebelusului
Calculator Calorii
Calculator: Baietel sau Fetita
Calculator Varsta
Emoticoane Facebook
Evenimente
Copyright © 2009 - 2015 SC STILART SOFTWARE SRL - Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site se pedepseste conform legilor in vigoare