Link-uri sponsorizate

Dieta pentru gastrita




2387 vizualizari
Dieta pentru gastrita 2017
Link-uri sponsorizate
Gastrita acuta se manifesta prin usturimi la nivelul stomacului si prin dureri in abdomenul superior. In schimb, gastrita cronica este insotita uneori de arsuri sau dureri de stomac, dar poate evolua mult timp fara a prezenta alt semn decat pierderea apetitului.
Gastrita acuta are numeroase cauze : medicamentoase, alcoolice, ischemice, infectii bacteriene, virale, stres, soc, radiatii, alergii sau intoxicatii alimentare si chiar traumatisme directe. Intr-o gastrita hiperacida pentru a se preveni inflamatia mucoasei sunt recomandate si evitarea carnii si a zaharurilor.
Alimentele recomandate sunt: supele de carne, borsurile, supele-creme care se digera usor si stimuleaza digestia. Carnea permisa este cea de vita, vitel, peste sau pasare fiarta, gratar sau prajita. Nu se recomanda carne cu condimente iritante (piper, ardei iute) sau afumata. Se recomanda: iaurt, laptele acidulat, chefirul, care nu au lactoza, nu provoaca fermentatie intestinala si diaree. Foarte buna este si branza proaspata de vaci. Fainoasele sunt bine tolerate: painea alba, biscuitii, pesmetii, fainoase cu lapte. Fructele sunt indicate mai ales sub forma de compoturi, mere coapte, sucuri de fructe, cu adaosuri de cantitati mici de zahar sau de miere.
In general pentru gastrita cronica se recomanda un regim usor, excluzand alimentele iritante. In plus, bolnavii de gastrita sunt sfatuiti sa evite pranzurile abundente, prin fragmentarea alimentatiei.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu