Link-uri sponsorizate

Dieta Disociata


2016 vizualizari
Dieta Disociata 2017
Link-uri sponsorizate
Dieta disociata se bazeaza pe principiul ca nu alimentele in sine ingrasa ci combinatia lor. Desi unii specialisti nu sunt de acord, principiul disociat spune ca putem slabi daca mancam alimentele intr-o anumita ordine si asteptam o anumita perioada de timp inainte de a consuma un aliment dintr-o grupa diferita. In plus, se presupune ca senzatia de satietate apare mai repede daca ne limitam la un singur aliment la o masa, la o singura grupa de alimente la o masa sau la o singura grupa de alimente intr-o zi.

Exista mai multe tipuri de diete disociate. Unele spun ca nu avem voie sa combinam anumite grupe de alimente la aceeasi masa. Altele spun ca nu avem voie sa mancam decat o singura grupa de alimente pe zi, sau decat un singur aliment pe zi.

Nu avem voie sa facem combinatii la aceeasi masa, dar la trei ore de la o masa putem sa consumam si alimente din grupa care ne-a fost interzisa inainte.
Insa majoritatea dietelor disociate sunt mult mai restrictive si sunt realizate pe zile.

Dieta disociata pe zile exemplu de meniu:

Zilele 1, 2, 3 se consuma numai fibre, adica fructe si legume, fara cartofi, struguri si banane.
Zilele 3, 4, 5 se consuma numai lactate, adica branza, iaurt, lapte, sana, kefir
Zilele 6, 7, 8 se consuma numai proteine adica numai carne slaba de pui sau vita, fiarta.

Se repeta de la ziua 1, pana cand se ajunge la greutatea dorita.

Pentru cei care nu pot tine acest regim, exista si o varianta mai usoara. Iata un alt exemplu de meniu:

Ziua 1 Fructe, fara banane si struguri, in orice cantitati
Ziua 2 Lactate, in orice cantitati
Ziua 3 Cereale, in orice cantitati, fara faina alba, paine alba, produse de patiserie. Se pot consuma: orez, ovaz, secara, mei.
Ziua 4 Carne slaba in orice cantitati, fara prajeli si fara carne de porc.
Ziua 5 Legume, fara cartofi.

Se repeta de la ziua 1, de cate ori este necesar.

Cei care au mai multa vointa pot consuma o zi intreaga acelasi aliment.

Dieta disociata pe un singur aliment exemplu de meniu:

Ziua 1 mere
Ziua 2 morcovi
Ziua 3 carne de pui fiarta sau la gratar
Ziua 4 iaurt slab
Ziua 5 cartofi fierti

Dieta aleasa se poate modifica, dupa gustul fiecaruia. Important este sa fie urmat principiul disocierii alimentelor. Consumand un singur aliment pe zi, evitam ingrasarea si putem pierde kilograme.

Principalul avantaj al dietei disociate este ca slabirea va fi rapida, din cauza lipsei de varietate in alimentatie. Dar este o dieta care trebuie urmata doar pe termen scurt, atunci cand vrei sa pierzi rapid 2-3 kilograme. Pe termen lung, dieta disociata pe zile poate sa duca la malnutritie.

Pentru o alimentatie sanatosa, fructele si legumele trebuie consumate zilnic. Sunt printre putinele surse de vitamine pe care le avem la dispozitie, iar corpul uman nu poate stoca vitamine, asa ca trebuie sa le consumam zilnic.

Pe de alta parte, in zilele in care se consuma numai fructe si legume, desi organismul primeste vitamine, el va fi lipsit de proteine care sunt necesare pentru buna functionare a muschilor, deci oboseala va fi la ordinea zilei.

In plus, pentru ca dieta este foarte restrictiva, nu va putea fi tinuta pe termen lung, iar in momentul cand se revina la o alimentatie normala, kilogramele se vor acumula din nou.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu