Link-uri sponsorizate

Despre vaginism
2930 vizualizari
Despre vaginism 2017
Link-uri sponsorizate
Vaginismul reprezinta o contractie spasmodica a sfincterului vaginal (grupul de muschi din jurul vaginului care, prin dilatare, face posibila intrarea penisului, insertia unui tampon sau trecerea copilului la nastere), prin care penetrarea este impiedicata. Din cauza acestei contracturi vaginul devine dificil daca nu chiar imposibil de penetrat.
Vaginismul poate sa apara la orice varsta, ca urmare a unei infectii vaginale, a nasterii sau a oboselii, de asemenea frica, teama fata de penetratie sau amintirea unor experiente sexuale neplacute pot impiedica umezirea si relaxarea vaginului. Teama si anxietatea cresc pe masura ce tentativele de penetrare se repeta.
Din aceasta cauza pot aparea probleme de cuplu, sentimente de culpabilitate. Teama de a repeta o experienta care a fost dureroasa poate duce la teama de sex si evitarea actului sexual.

Solutii care te pot ajuta:

- sedintele de psihoterapie
- terapia de cuplu
Exista si exercitii speciale care au ca scop dilatarea vaginala insa acestea trebuie realizate numai la sfatul medicului care ii explica pacientei implicaţiile acestora. Exerciţiile se pot realiza cu dilatatoare din plastic care imita forma penisului in erectie. Pentru efectuarea acestora este foarte importanta si cooperarea pacientului.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu