Link-uri sponsorizate

Despre Musetel La ce este bun Musetelul


6189 vizualizari
Despre Musetel La ce este bun Musetelul 2017
Link-uri sponsorizate
Valorosul musetel pe baza de flori s-a dovedit a avea actiuni antiinflamatorii,antiseptica la nivelul stomacului.Infuzia de flori de musetel s-a dovedit a avea s efecte  hipnotice, inducand un somn linistit.

In caz de uz extern, musetelul are actiune emolianta, antiseptic, si tonic capilar.Parul spalat cu ceai de musetel are un aspect matasos si intareste si radacina.

Musetelul este utilizat si in arsuri, pentru bai relaxante, contra durerilor de cap este indicat ceaiul, pentru gargara sau bai pentru ochi inflamati (se fac infuzii). Pentru ameliorarea durerilor provocate de menstruatiile dificile, se recomanda ceai din 40 g musetel, 30 g frunze de menta si 30 g radacina de valeriana. O lingura din acest amestec de plante se opareste cu o ceasca de apa. Dupa racire se strecoara, se indulceste si se beau 2 3 ceaiuri pe zi.

O actiune binefacatoare aduce si in bolile de ficat. Ceaiul de musetel, impreuna cu anason, fenicul, sau maghiran se da copiilor pentru calmarea colicilor si eliminarea gazelor. In raceli si gripa, ceaiul de musetel provoaca transpiratie, ceea ce face sa scada febra. Datorita proprietatilor antisepricecalmeaza durerile si reduce inflamatiile.

Atentie totusi daca in loc de infuzie se face un ceai tare atunci acest ceai in loc sa aiba un efect antispastic, el irita stomacul provocand uneori varsaturi si chiar diaree. Iata cum prinr-o mica eroare in loc sa obtinem un efect benefic putem obtine unul daunator.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu