Link-uri sponsorizate

Despre Maghiran La ce este bun maghiranul


3557 vizualizari
Despre Maghiran La ce este bun maghiranul 2017
Link-uri sponsorizate
Maghiranul este o planta aromatica, folosita atat in bucatarii cat si in tratamente.

Datorita, in special, continutului ridicat in ulei volatil, maghiranul este recomandat in dispepsii stomacale, ca antispastic si ca eliminator de gaze din stomac, creste pofta de mancare.

Ceaiul de maghiran in functie de organism stimuleaza digestia si absoarbe gazele. Se recomanda si ca diuretic si este un foarte bun calmant ca si ceai in colicile copiilor.

Ceaiul de maghiran calmeaza durerile de stomac, ajuta digestia, este bun si in alungarea gripei sau a guturaiului prin ceaiuri 1-2 cani pe zi.

Maghiranul mai este cunoscut si in aromaterapie, uleiul essential este recomandata atat in cazuri interne cat si externe in: degeraturi, circulatie periferica, dureri musculare si ale articulatiilor, in astmul bronsic, tuse, in colici intestinali, in guturai, dureri dc cap, migrene, stres, insomnie.

Se poate administra  sub forma de infuzie obtinuta dintr-o lingurita de plante la 200 ml apa fiebinte, ceai antidepresiv obtinut din sase lingurite de plante la 200 ml apa fierbinte, sau ceai fortifiant obtinut din 2 lingurite de plante lasate intr-o cana cu apa rece, timp de 24 de ore, dupa care se strecoara si se bea.

Este indicat si in prepararea mancarurilor ca si condiment,mai ales mancarurile ce contin carne, sau in sosuri.

Nu prezinta contraindicatii dar totusi specialisiti interzic  uleiul esential folosit pe parcursul sarcinii.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu