Link-uri sponsorizate

Dermatita de contact


5956 vizualizari
Dermatita de contact 2017
Link-uri sponsorizate
Dermatita de contact este o inflamatie a pielii produsa de contactul cu o substanta iritanta. Tegumentul este afectat in special la nivelul mainilor, talpilor si al regiunii inghinale.
Exista doua tipuri de dermatita de contact: iritanta si alergica.

Dermatita de contact iritanta este tipul cel mai comun. Este o reactie a pielii , neinflamatorie, determinata de expunerea la substante iritative care lezeaza pielea. Nu toata lumea dezvolta reactii alergice ,dar isi poate leza tegumentul prin abuz.
Dermatita de contact alergica reprezinta reactia pielii la un alergen la care a fost sensibilizata sau alergizata. In mod normal, pielea nu reactioneaza la prima expunere. Primele semne si simptome apar la cea de-a doua expunere sau dupa mai multe de-a lungul anilor.

Simptome:

Dermatita de contact este caracterizata de prurit si eritem. Pruritul este sever, dar eritemul variaza de la forme usoare pina la eritem masiv si edem.
Scarpinatul in zonele pruriginoase determina leziuni de grataj, creste severitatea pruritului,si poate duce la instalarea unei neurodermatita.

Tratament:

La dermatita de contact trebuie sa speli zona afectata cu apa si sapun pentru a indeparta iritanul sau alergenul.
Tratamentul acestor afectiuni este reprezentat in primul rind de evitarea expunerii la anumite substante, cel medicamentos cuprinde antihistaminice si corticosteroizi.Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu