Link-uri sponsorizate

De ce isi sug degetul copiii


3672 vizualizari
De ce isi sug degetul copiii  2017
Link-uri sponsorizate
Toti copiii isi sug degetele pana la o anumita varsta. Este un comportament complet normal, care apare cu siguranta. Exista o multime de motive pentru acest supt al degetului, de obicei degetul mare de la mana, printre care foamea, linistirea prin acest comportament (multi copii isi misca buzele in timp ce dorm ca si cand ar fi alaptati de mama) sau doar curiozitatea de a-si explora corpul.

In general acest comportament de a suge degetul apare inca din primele zile de la nastere si poate continua pana in jurul varstei de 5-6 ani ai copilului. Nu este in regula sa ii scoateti degetul din gura cu o atitudine agresiva deoarece nu va da rezultate aceasta metoda si veti speria copilul.

In urma unor studii doctoral David Levy a aflat ca un copil care este hranit din 3 in 3 ore nu isi suge degetul la fel de des ca unul hranit la 4 ore. Asadar, foamea este unul dintre motivele care determina comportamentul bebelusului. Este foarte adevarat faptul ca un copil alaptat la san nu isi va suge degetul mare la fel de des ca unul hranit cu biberonul.

In general, daca hraniti copilul si apoi el baga degetul in gura, acesta poate fi un semn ca nu s-a saturat si o masa suplimentara ar putea rezolva problema. Pentru ca cel mic sa renunte la acest comportament puteti sa incercati sa ii distrageti atentia de la propriul deget cu diverse tehnici: ii oferiti o jucarie care ii place, puneti muzica, puneti un desen animat cu culori vii, il luati in brate si il plimbati prin casa, etc.

Din pacate, este dovedit faptul ca o urmare a suptului degetului este deformarea dentitiei. Atentie insa, nu este vorba decat de dintii de lapte, cei definitivi avand alta strctura si nefiind afectati de acest comportament deoarece la varsta la care apar dintii definitivi copilul va fi renuntat deja la suptul degetului.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu