Link-uri sponsorizate

De ce este importanta vaccinarea copiilor


2524 vizualizari
De ce este importanta vaccinarea copiilor 2017
Link-uri sponsorizate
Vaccinarea este esentiala pentru protectia copilului, fata de o serie de boli infectioase potential grave.

Vaccinarea copiilor este un subiect destul de controversat, mai des in ultimul timp, cand se speculeaza faptul ca vaccinarea micutilor ar avea efecte adverse, provocandu-le anumite afectiuni copiilor.

Prin vaccinare se administreaza variante inofensive ale germenilor care produc boala respectiva. Vaccinul nu poate produce boala, dar determina organismul copilului sa-si produca proprii anticorpi specifici care il vor proteja de boala.

Toata lumea face speculatii, motiv pentru care parintii prefera sa refuze vaccinurile pentru cei mici. Totusi, cei mai in masura sa vorbeasca sunt medicii, care sugereaza ca oamenii au uitat cat de devastatoare sunt efectele bolilor infectioase si refuzand aceste vaccinuri, parintii se joaca pur si simplu cu focul.

Vaccinarea este un act lipsit de riscuri, cei mai multi copii neavand nici un fel de probleme dupa ce sunt vaccinati.

Dupa vaccinarea DTP-polio, copilul poate sa aiba un pic de febra. De asemenea vaccinul pentru pojar poate sa determine aparitia unei eruptii si a febrei 10 zile mai tarziu, iar vaccinul pentru oreion ar putea determina, 3 saptamani mai tarziu o usoara umflare a fetei.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu