Link-uri sponsorizate

Cum sa ne purtam cu copiii bolnavi cronic


2842 vizualizari
Cum sa ne purtam cu copiii bolnavi cronic 2017
Link-uri sponsorizate
Oricat de vigurosi si de sanatosi sunt de obicei copiii si oricat de repede se refac dupa bolile copliariei, exista tosusi din pacate, o serie de boli cronice ce ii pun pe parinti in fata unor sarcini deosebite.

In principiu, parintii ar trebui sa stie ca un copil bolnav cronic are o alta relatia cu boala sa decat adultul sanatos. Ei nu stiu absolut deloc cum este viata fara boala pe care o au si din aceasta cauza inteleg doar rareori de ce sunt tratati cu atata mila. Prea multa compasiune poate fi un obstacol pentru copilul bolnav, care se straduieste sa duca o viata cat mai normala. El primeste mereu un tratament special, desi vrea sa aiba o viata obisnuita. De aceea parintii nu ar trebui sa-si deplanga copilul, ci sa-l ajute sa traiasca o copilarie cat de cat normala. Aceasta inseamna, printre altele, sa-si invete copilul cum trebuie sa se comporte atunci cand ceilalti copii il tachineaza sau cand adultii se poarta cu el in mod inadecvat.

Bineinteles ca in momentul cand copilul are dureri sau o alta suparare sa fie alaturi de el, sa il consoleze sau sa il incurajeze dar sa nu manifeste prea multa mila

Copiii stiu exact in ce siutatie sunt, acestia nu pot fi pacaliti cu nimic. O mama supraportectoare il ajuta tot atat de putin ca si o mama ce trateaza totul cu indiferenta si nu impartaseste durerea si suferinta copilului.

Normalitatea ajuta tuturor. Din aceasta cauza scopul prioritar al tratamentelor copiilor bolnavi cronic este acela de a le facilita o viata cat de cat normala. Ei trebuie sa poata merge la gradinita, sa se joace cu alti copii, iar mai tarziu sa se integree in scoala si sa se simta bine.

Integrarea sociala ar trebui sa se afle in centrul atentiei, la fel ca si in cazul copiilor sanatosi de acceasi varsta. Mai devreme sau mai tarziu, lectia de viata, care este data copiilor odata cu boala lor, trebuie acceptata si insusita. Acest lucru se poate intampla numai cu ajutorul parintilor, medicilor si prietenilor intelegatori. Nimeni nu le poate lua suferinta, chiar daca parintii ar face bucurosi acest lucru

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu