Link-uri sponsorizate

Conteaza ce tip de ochelari de soare port


3911 vizualizari
Conteaza ce tip de ochelari de soare port  2017
Link-uri sponsorizate
Ochelari de soare. Cat de important este tipul de ochelari de soare pe care ii porti ? S-ar putea sa ai surprize in acest domeniu. Se pare ca medicii oftalmologi considera foarte periculoasa pentru ochii oricarei persoane expunerea indelungata la soare fara a avea o anumita protectie.

Ochii pot suferi, in astfel de situatii, arsuri la nivelul corneei sau cataracta, precum si retinopatie ori chiar cancer. De ce sa purtam ochelari de soare ? Ei bine, exact din acest motiv: pentru a proteja ochii de actiunea agresiva a razelor ultraviolete.Nu conteaza foarte mult marca ori aspectul estetic al ochelarilor de soare decat pentru cele dintre dumneavoastra care tin foarte mult la aspectul legat de moda. Important cu adevarat este ca acestia sa prezinte un anumit indicator UV 400, acesta garantand blocajul oricarui tip de raze ultraviolete.

Se pare ca, totusi, culoarea lentilelor este destul de importanta. Verdele este culoarea cea mai potrivita, urmata de roz in cazul utilizarii computerului pe cand cele albastre sunt contraindicate in cazul soferilor deoarece intensifica spectrul solar si modifica modul in care sunt percepute culorile iar rosul actioneaza puternic la nivelul sistemului nervos.

Oamenii gresesc atunci cand isi cumpara ochelari de soare deoarece considera ca nu este nevoie de sfatul unui medic oftalmolog. Nu este obligatoriu, dar sfatul de specialist ramane unul avizat si deosebit de util.


Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu