Link-uri sponsorizate

Consumul de lichide la bebelusi


4737 vizualizari
Consumul de lichide la bebelusi 2017
Link-uri sponsorizate

Sanatatea copilului tau depinde intr-o foarte mare masura de cat de bine este acesta hranit si hidratat. Mai ales in primele luni de viata, hranirea corecta este esentiala pentru dezvoltarea copilului.
Lichidele au si ele un rol foarte important, chiar daca acest lucru pare la prima vedere foarte simplu.
Indiferent daca bebelusul tau este alaptat la san sau este hranit cu formule de lapte praf, este important de retinut ca lapticul pe care il primeste contine toti nutrienti si lichidele de care, organismul lui are nevoie.
Daca nu este alaptat la san, trebuie sa folositi formule de lapte indicate de medic, pe care le poti prepara numai cu apa plata. Dupa aceasta varta, apa ar fi primul lichid recomandat. Sucurile cumparate nu sunt indicate pentru potolirea setei, ele contin o cantitate prea mare de zahar si corespund mai degraba unei gustari.
Copilului i se mai poate da si putin ceai neindulcit, mai ales in perioadele de vara cand trebuie asigurata o hidratare cat mai corecta.
Sucurile trebuie sa fie naturale, facute in casa cu ajutorul unor storcatoare manuale sau electrice. Ele pot fi date incepand cu varsta de patru sau cinci luni, dar trebuie administrate in cantitati mici, mai ales la inceput, sa nu se depaseasca 40 sau 50 mililitri de suc pe zi. Cele mai indicate sunt sucurile de morcovi sau de portoale.


Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu