Copii si Mamici > Citate si Maxime
Link-uri sponsorizate

Citat despre Infinit de Ioan Gyuri Pascu

Link-uri sponsorizate

Adevaratul timp este un punct care se numeste "acum", intepat de o infinitate de drepte care se numesc alegeri in viata.


Adevaratul timp este un punct care se numeste
Adevaratul timp este un punct care se numeste
Va recomandam:

Tags:

Da-i o nota acestui citat cu poze despre Infinit

0 stele din voturi.
Adevaratul timp este un punct care se numeste "acum", intepat de o infinitate de drepte care se numesc alegeri in viata. Rating: 10 din 10
Urmatorul citat despre Infinit Link-uri sponsorizate


E important sa avem un secret si presimtirea a ceva ce nu poate fi cunoscut. Ne umple viata cu o nuanta de impersonal, cu un numinosum. Cine n-a facut niciodata experienta acestui lucru a pierdut ceva esential. Omul trebuie sa simta ca traieste intr-o lume care este misterioasa intr-o anumita privinta, sa simta ca in ea se intampla si lucruri a caror experienta o poate face, chiar daca raman inexplicabile, si nu numai acelea care se desfasoara in limitele asteptarilor. Neasteptatul si incredibilul tin de aceasta lume. Numai atunci viata este intreaga. Pentru mine, lumea a fost de la bun inceput infinit de mare si de insesizabila.

Citat de Carl Gustav Jung

Sufletul tau are un chip ciudat fiindca e un gol facut anume sa se potriveasca cu o protuberanta din infinita suprafata a substantei Divine, sau o cheie facuta sa descuie una din usile casei cu mai multe incaperi. Caci nu umanitatea in abstract e aceea care trebuie mantuita, ci tu tu, cititorul individual.

Citat de Clive Staples Lewis

Un om care mananca sau se iubeste cu sotia lui sau se pregateste de culcare cu umilinta, multumire si cumpatare ocupa, dupa standardele crestinismului, o pozitie infinit mai inalta, decat un om orgolios care asculta Bach sau citeste Platon.

Citat de Clive Staples Lewis

Pasiunea este presentimetul iubirii si al infinitului ei, dupa care asipra orice suflet sensibil

Citat de Honore De Balzac

Tensiunea activa spre Dumnezeu tine de statutul ontologic al creaturii. Mi se cere, deci, sa nu uit ca am de a face cu un dat infinit (si, ca atare, de neposedat), dar sa ma situez fata de el in postura efortului plin de speranta: sa-mi valorific maximal capacitatile, pentru a ma apropia de Dumnezeu cat mai mult cu putinta. Pe scurt, e vorba a lua imposibilul ca tinta, stiind ca e imposibil: a gandi la limita puterilor tale de gandire, a incerca sa pricepi la limita puterilor tale de pricepere. A fi intr-o harnica ofensiva, fara iluzii, dar plin de incredere. Efortul si indrazneala sunt comportamentul cel mai adecvat dinaintea lui Dumnezeu. Ambele, dublate de constiinta perpetua a transcendentei Sale.

Citat de Andrei Plesu